top of page
Staaldak

Installeert u een staaldak project? Dan kunt u hierbij de artikelen die u kent uit het traditionele pannendak systeem gebruiken. Het verschil op staaldak is het product dat het dak verbind met de montagerail.

 

Door te kiezen voor de T-Voet of het Trapezoïde profiel kunt u eenvoudig uw project op een staaldak installeren. Deze 2 artikelen zijn volledig voorbewerkt en kunnen direct gemonteerd worden.

Het Trapezoïde profiel is in verschillende hoogtes te verkrijgen. Op lengte profiel of als volledig voorbewerkt artikel L=375mm. Deze worden doormiddel van smeltschroeven direct op het staaldak bevestigd.

De klemmen zijn al voor geassembleerd en klaar om geklikt en aangedraaid te worden. De klemmen zijn universeel en op alle panelen toepasbaar. Ook kun je nog steeds gebruik maken van de groefmoer, met een losse klem en bijbehorende bout.

21781 Trapezoide 20mm.png

Belangrijk bij het installeren van het PV-systeem voordat met de werkzaamheden wordt begonnen: De Dak belasting van het gebouw kan veranderen, dit kan de ondersteunende structuren aantasten. Daarom is het belangrijk dat een gekwalificeerde technicus deze belasting her berekent. Gelieve dit volgens de huidige regelgeving na te leven, en in het bijzonder NEN6702, NEN7250, NEN1991-1- A1 C2/NB en NEN1991-1-1-3. We vereisen ook dat verzekeringsmaatschappijen en aannemers het volgende goedkeuren:

• Gebouwbelasting door extra gewicht PV-installatie. 
• Belastingen op gebouwen door veranderingen in de vorm van het dakoppervlak. 
• Gebouwbelastingen door dynamische winddruk en neerslag. 
• Belastingen tijdens installatie op gebouwen, dakbedekkingen en isolatie.
• Contactpuntbelastingen voor isolatie en dakbedekking Compatibiliteit 
• Compatibiliteit van dakbedekking en ondersteunende constructies op contactpunten. 
• Interactie van thermische effecten van gebouwen en fotovoltaïsche systemen. 
• Gevolgen van mogelijke bewegingen van het dak en de PV-installatie

staaldak.jpg

Staaldak

bottom of page